De toewijzing

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en hanteren onderstaande opeenvolgende criteria:

1. Aantal kandidaten per bouwnummer 
Is er 1 kandidaat met een eerste voorkeur voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten met een eerste voorkeur op dat bouwnummer, dan volgt een 2e beoordeling.

2. Financiële check
Bij meerdere kandidaten met een eerste voorkeur op 1 bouwnummer, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Daarmee laat je aan ons zien dat jij de woning kunt financieren of betaalt met eigen middelen. Nadat de verkoop is gestart kun je ons dit laten weten door een brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in jouw persoonlijke account. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft.

Let erop dat erin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of (deels) met eigen middelen betaalt. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

3. Aanmeldduur
Als er meerdere kandidaten met een eerste voorkeur voor een bepaald bouwnummer zijn én ze allemaal de financiële check hebben doorlopen, kijken we tenslotte naar het moment van aanmelden als belangstellende. Dat is het moment waarop je je als klant hebt ingeschreven voor de betreffende deelfase die in verkoop gaat. Als je je al eens hebt ingeschreven voor een eerdere fase, vragen wij je opnieuw aan te melden. Let op: het gaat dus niet om de inschrijving bij start verkoop. Je kunt tijdens de verkoopperiode rustig de tijd nemen om je voorkeuren (maximaal 5) door te geven. De woning wordt uiteindelijk toegewezen aan degene die het langst staat aangemeld.

Als er nog woningen vrij zijn nadat we gekeken hebben naar alle eerste voorkeuren van kandidaten, dan herhalen we de bovenstaande criteria voor de andere voorkeuren. Te beginnen met het volgen van de criteria voor de tweede voorkeuren, daarna de derde voorkeuren etc.

Iets vragen? Neem contact op
Woning kopen? Zo werkt het!