Logo Logo

Visie Blixembosch Buiten

In Blixembosch Buiten gaan je kinderen naar school en spelen ze met vriendjes lekker veilig buiten op straat. Je doet er je boodschappen, geniet er van de groene omgeving en je hebt een leuk contact met de buurt. Je kunt er heerlijk wandelen met je hond en fietsen over de groene wal. Het wordt een nieuwbouwwijk voor elk wat wils. Iets voor jou?

Levendige nieuwe buurt

Blixembosch Buiten is een levendige buurt in de populaire wijk Blixembosch in Eindhoven. Een buurt met een heel eigen karakter. Dat heeft alles te maken met het unieke landschap en de samenhang in architectuur. Speelse hoogteverschillen en veel ruimte voor groen typeren de buurt. En er is voor iedereen van alles te doen. Wandelen over de groene wal of langs het water, fietsen, buiten spelen, ravotten met de hond of gezellig winkelen. In Blixembosch Buiten is de natuur nooit ver weg, maar ook de stad is dichtbij. Dus ga mee naar buiten!

Kindvriendelijk en groen

Blixembosch Buiten is een opvallend groen woongebied. De 2 wijken De Velden en Het Plateau, worden ‘omarmd’ door 2 groene wallen. Hierdoor ligt de nieuwe buurt tussen de natuur van de Aanschotse Beemden en Esp. De grote hoogteverschillen van de bestaande en de nieuwe wal geven nieuwbouwwijk Blixembosch Buiten een eigen identiteit en een bijzonder karakter.

Afwisselende architectuur

Elke wijk in Blixembosch Buiten heeft zijn eigen sfeer. Het lager gelegen De Velden is groen en de korte straatjes zijn autoluw. De woningen zijn er traditioneel met roodbruine stenen. De woningen in Het Plateau liggen letterlijk een niveautje hoger dan De Velden. Hier is de architectuur modern en licht. In elke wijk is het aanbod van nieuwbouwwoningen heel divers. 

Energiezuinig wonen

Er wordt veel aandacht besteed aan duurzaam bouwen en energiebesparing. Per woning wordt gezocht naar de ideale toepassing van zaken als (lucht)warmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen en andere slimme oplossingen. Dat is heel comfortabel wonen met lage energielasten!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?