Eindhoven

Eindhoven ligt in het zuidoosten van Brabant en is niet alleen een eigenzinnige en energieke stad met een moderne uitstraling, het barst er van de energie. Er is veel te vinden op het gebied van creativiteit, innovatie, technologie, design en kennis. 

Brainport Eindhoven

Eindhoven staat bekend als één van de slimste regio's ter wereld. Brainport Eindhoven is een samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid. Denk daarbij o.a. aan grote internationale bedrijven als Philips High Tech Campus, ASML en Fluke. Blixembosch ligt op korte afstand van het Flight Forum en bedrijventerrein Esp en Ekkersrijt. 

image alt

De Lichtstad

Eindhoven wordt ook wel de Lichtstad genoemd. Deze naam heeft de stad te danken aan de luciferfabrieken die zich in de 19de eeuw hier vestigde. Naast meerdere winkelcentra heeft Eindhoven nog veel meer te bieden. Ook voor een levendig uitgaansleven zit je in Eindhoven uitstekend. De keuze is groot; van (dans)cafés, grand-cafés en discotheken tot oergezellige bruine kroegen. Ben jij meer een film- of muziekliefhebber? Geen probleem. Ook een bioscoop en een poppodium vind je terug in het gezellige Eindhoven!

image alt

De groenste stad

Eindhoven is naast de lichtstad, ook de groenste stad van de grootste vijf steden van Nederland. Ongeveer een derde van alle openbare ruimte in Eindhoven is "groen". Er zijn grote parken, een groengebied en “de Dommelzone”. Een groene omgeving met meerdere vijvers en veel wandel- en fietsroutes. Kortom; buiten leven, ontmoeten, samen spelen, de stad dichtbij en nieuw wonen in een uniek landschap. Dat is wonen in Blixembosch Buiten!

Heb je een vraag? Lees de veel gestelde vragen
Meer informatie? Bekijk het nieuwsoverzicht