Groenverklaring voor Het Plateau fase II

26 juli '21

Heb jij een optie op een woning in Het Plateau fase II? Dan is het goed om te weten dat alle woningen uit deze fase een groenverklaring krijgen. Met deze verklaring is het mogelijk om bij diverse hypotheekverstrekkers extra rentekorting te krijgen op je hypotheek. Zoals bijvoorbeeld bij de groenhypotheek van de Rabobank. Benieuwd naar jouw voordelen? We vertellen je er graag meer over.

Voorwaarden

De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De BENG-2 waarde is 0 of lager
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Aan beide voorwaarden voldoen de woningen in Het Plateau fase II. Hierdoor wordt het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je binnenkort de BENG berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden. 

GroenHypotheek

Rabobank regio Eindhoven is op de hoogte van de afgegeven Groenverklaring. Zij bieden daarom de GroenHypotheek aan voor deze woningen. Bij deze hypotheek krijg je tijdens de eerste rentevaste periode van 10 jaar een korting op de hypotheekrente. Neem voor meer informatie contact op met de Rabobank. Zij helpen je graag verder. 

  Meer over de financiering
  Bekijk de woningen